Deze videokunstwerken zijn in de eerste 8 jaar na de kunstacademie gemaakt.

uit 2004 tot 2011 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Stads observaties

2011

Deze videofilm duurt 7'52'' en is bijzonder in al zijn details; een man en een vrouw plakken posters op het station; hij draagt de broek, zij het hesje. Gaandeweg zie je hoezeer ze op elkaar ingespeeld zijn, terwijl in de voorgrond treinen en mensen voorbij komen. Het begin van de video is te zien op YouTube. Een ander kort fragment ziet u op Vimeo.  

Venus in the city

2011

Een 1 minuut film. U kunt deze zien op Youtube.

Joodse doorgang

2011

Een video-tweeluik, gefilmd in de wijk Prenzlauer Berg in Berlijn. U ziet hier een videostill uit de linker video.

Leiden

2011

Dit is een videostill uit de videofilm die ik heb gemaakt tijdens het project RE: OPEN. Meer over dit project kunt u lezen bij 'Project RE: OPEN'. De videofilm is gemaakt bij het gedicht 'Leiden' van Martin Aart de Jong. DJ Jan de Rijk heeft er muziek/geluiden onder gezet en het resultaat kunt u zien op: N.V. de Nieuwe Wanhoop 'Leiden'.

Tuin

2010

 Een video-tweeluik. opgenomen in Berlijn. Beide video's worden herhaald. De linker video duurt 10'12" en de rechter video 9'44", zo ontstaat er steeds een nieuwe combinatie van beelden.

Zeitgalerie

2010

 Twee appartementen gebouwen staan tegenover elkaar, ieder op een hoek van de straat. Het lijkt alsof de muren de tijd geabsorbeerd hebben. Ik beweeg mijn camera langzaam langs de gevel. Bovenaan gekomen beweeg ik, al filmend, de straat over via de lucht naar het andere gebouw...

Daar draait het om

2010

 'Daar draait het om' is een 1 minuut film. In maart 2011 heb ik deze film hergemonteerd voor de ZomerExpo2011. Deze film heeft de eerste selectieronde doorstaan en u vindt een videostill op http://www.zomerexpo.nl in de galerie, bij multimedia. Bij de 2e selectieronde is de film niet gekozen voor de expositie in het Gemeente Museum in Den Haag. Voor de definitieve edit van 'Daar draait het om' klik op de titel van het werk. Tijdens Schemerstad 2011 is deze film een onderdeel geweest van de openingsact.

City One Minutes - Berlijn

2009

 In 2009 was een van de onderwerpen op www.theoneminutes.org 'City One Minutes'. Filmers werd gevraagd om een portret van een stad te maken. Dit door elk uur van de dag in een 1 minuut film vast te leggen. Zo ontstaat er een portret van 24 minuten. U kunt de resutaten zien op http://www.cityoneminutes.org. De stad die ik heb gefilmd is Berlijn. Vijf verschillende uren van de dag heb ik in 5 x 1 minuut gefilmd. De resultaten ziet u achter elkaar op YouTube.

Rondom de televisietoren

2009

 Ik heb een cirkel getrokken op de plattegrond van Berlijn, met als middelpunt de televisietoren (fernsehturm) op Alexanderplatz. De afstand van de cirkel tot de televisietoren is 2,44 km. Ik begin met filmen op de kruising van de straat waar ik verblijf wanneer ik in Berlijn ben. Daar begint de wandeling van de cirkel. U kunt deze 1 minuut film zien op YouTube: 'One Minute Berlin - Around the television tower'.

Brug in Berlijn

2009

Dit videowerk is een echt project geworden. Het is ontwikkeld in de periode 2007/2009. Dit is het eerste werk waarbij ik een melodie zing. U kunt de video zien op YouTube; 'Bridge in Berlin'.

Bleib

2008

Videobeelden uit Berlijn en een lied van de Berlijnse band Einstürzende Neubauten vormen samen een bewogen videofilm. De muziek 'Bleib' is van de CD 'The Jewels'.

Kopenhagener Straße, Berlijn

2008

Gefascineerd door de balkons aan de huizen, begon ik met filmen. Pas later, bij het bekijken van de beelden, zag ik dat deze straat een bijzonder contrast in zich draagt.

Im Park

2007

Hier ziet u een videostill uit een videotweeluik, dat ik heb opgenomen in het Ernst Thällman Park in Berlijn.

Straat

2006

Groot op de muur geprojecteerd, zo kunt u dit videowerk op tentoonstellingen zien. Het is een eindeloze herhaling van een straat wandeling. Bijna aan het einde aangekomen gaat de beweging achteruit, terwijl alles doorgaat; fietsers, brommers, een auto.. Terug bij het begin van de straat gaat de beweging weer vooruit.   Een observatie van deze videoprojectie kunt u lezen bij 'recensie'.

Hide-and-seek

2006

'Hide-and-seek' is een videowerk dat wordt gepresenteerd op twee monitoren. Het is rondom een huizenblok gefilmd. De twee video-opnames 'wandelen' naar elkaar toe, komen elkaar tegen, en 'wandelen' van elkaar af. De één gaat linksom het huizenblok heen en de ander gaat rechtsom. Dit werk is een onderdeel geworden van het project 'Zwijntje gaat vliegen' van Eva Klee.

voor 'de 4 zeegetijden'

2005

In 2005 ben ik gevraagd om bij het stuk ‘de 4 zeegetijden’ van N.V. De Nieuwe Wanhoop videobeelden te maken. Deze worden tijdens de voorstelling in de achtergrond geprojecteerd. Ik besloot, juist omdat het thema van het stuk 'zee' is, niet iets te filmen dat met zee te maken heeft. Uiteindelijk is het een 'reis' langs verschillende perrons van stations geworden, door de seizoenen heen gefilmd.

Onder de spoorlijnen

2004

Dit videowerk is zomaar ontstaan uit proefopnames, die ik maakte tijdens de ontwikkeling van het idee dat ik had voor het project Beeldnomaden; filmen vanuit het perspectief van een roofdier in een kooi. Deze video wordt levensgroot geprojecteerd en heeft geen geluid. Het is een eindeloze heen en weer beweging (van links naar rechts) langs de muren en de trappen onder een spoorwegviaduct.

Achterom

2004

Deze video is al wandelend gefilmd met de camera in de hand, in een nieuwbouwwijk in Leiden. De achteroms zijn zo aan elkaar gemonteerd dat er geen begin en einde meer zijn. Na iedere afslag, linksom of rechtsom, is weer een gang...