Eerste videokunstwerken, gemaakt tijdens de periode aan de kunstacademie.

uit 1999 tot 2003 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Luifelbaan

2003

Deze videoprojectie was een onderdeel van mijn eindexamenexpositie (2003). Het is een eindeloze herhaling van het steeds opnieuw uitlopen van een winkelstraat en dat op verschillende tijdstippen van de dag. Er klinkt muzak in een cadans van hard naar zacht. De straat is gedurende een aantal maanden gefilmd. De avondschemer gaat over in het ochtendgloren en zo verstrijken de dagen...

(...)

2002

Dit videowerk bestaat uit twee synchroon lopende video-opnames. Ze zijn gemaakt vanuit twee tegenovergestelde camerastandpunten en worden gepresenteerd op twee monitoren. Deze staan naast elkaar op de vloer. De video’s zijn zonder geluid. Hier ziet u een videostill uit de linker video. Een fragment uit dit videowerk kunt u zien op YouTube.

Ich warte

2001

Groot geprojecteerd in de raamopening van een kleine kamer, alsof de toeschouwer zich in een souterain bevindt. Later heb ik de video gemonteerd naar muziek van E.N. YouTube toont het resultaat.

Silence is sexy

2000

In het derde jaar aan de kunstacademie maakte ik deze video (2000). Het was een opdracht: 'maak een beeld bij muziek of een tekst'. Ik koos voor muziek van de Einstürzende Neubauten. Het stuk 'Silence is sexy' hield me bezig, omdat in een interview gezegd werd dat de band geïnspireerd was geraakt door het stuk 4'33'' van John Cage. Dit stuk vond ik zelf ook erg interessant. Te zien op YouTube.

Ik was bijna in de lucht gevallen

1999

Dit is de eerste video die ik heb gemaakt. Het heeft al veel in zich dat zo kenmerkend is voor mijn latere videowerk; het al filmend lopen en rustig aftasten van de ruimte met de videocamera, het kader zo uitsnijden dat je als kijker in de video getrokken wordt, en het in één doorgaande beweging filmen. Dit werk heeft in 2007 een titel gekregen: 'I almost fell into the sky' en staat op YouTube.