In 2005 ben ik betrokken bij het multidisciplinair gezelschap NV de Nieuwe Wanhoop. We hebben twee theaterstukken gemaakt. De eerste heet 'de 4 zeegetijden' (2005) en is een avondvullende voorstelling. De tweede heet 'de dingen van dante' (2008) en duurt zo'n 20 minuten. Voor deze theaterstukken heb videobeelden gemaakt en deze zijn onderdeel geworden van de voorstellingen.
Verder heb ik voor 'de 4 zeegetijden' een demo-clip en een videoclip gemaakt. Deze zijn te zien op YouTube.

In het theaterstuk 'de 4 zeegetijden' worden mijn videobeelden in de achtergrond geprojecteerd. Het is een beeldende lijn, die door de voorstelling heenloopt, naast de woorden van de gedichten van Martin Aart de Jong en de liedjes van Ben Hoogenboom en zangeres Pauline Capel. Live muzikanten begeleiden het geheel. D.J. Jan de Rijk weeft een mix van geluiden en muziek door het stuk heen.

Bij 'de dingen van dante' (foto's) heeft de dichter zich Martin Aart de Jong zich laten inspireren door Dante Alighieri's gedicht: 'de goddelijke komedie'. De voorstelling is mengeling van voorgedragen gedichten van Martin Aart de Jong, een performance van kunstenaar Julia van Adrichem, een mix van geluiden door DJ Jan de Rijk en een mix van videobeelden van mij. Deze video's zijn te zien op vier monitoren. Een demo van dit stuk kunt u zien op YouTube.