Mijn videokunst ligt vaak heel dicht tegen de gefilmde realiteit aan. Het verwondert mij telkens weer, dat ik het videokunstwerk een eigen werkelijkheid mee kan geven, zodat het net iets los komt van de realiteit die ik heb gefilmd.

In veel van mijn videokunst is de lucht te zien. Het heeft iets van oneindigheid en zo zijn veel van mijn videokunstwerken; eindeloze loops. Gaandeweg ben ik ook werk gaan maken met een begin en een eind. Toch blijft het oneindige trekken; rond bewegen op een zelfde plaats, zodat een moment een belevenis wordt. 

Sinds 2007 film ik met enige regelmaat in Berlijn. Dit is een stad die mij mateloos fascineert. Berlijn is mijn muze geworden. Wanneer ik daar ben, laat ik me leiden door dat wat ik om me heen zie, terwijl ik door de straten wandel. Veel videokunstwerken van mij zijn dan ook daar opgenomen.

Op deze website kunt u alleen stilstaande beelden zien uit mijn videowerk. Videofragmenten uit mijn nieuwste videowerken zijn te zien op Vimeo. Eerder videowerk is te zien op YouTube

In 2020 ben ik in Nederland gebleven en heb ik vanuit huis gefilmd. Zo is het videokunstwerk 'Wankelmoedig' ontstaan. Hierover kunt u meer zien en lezen bij 'installatie'.

In september 2021 ben ik weer naar Berlijn gegaan. Wat ik daar heb gefilmd had nog verdere ontwikkeling nodig. Eind maart 2022 heb ik in Berlijn verder gewerkt aan dat videokunstwerk, dat uiteindelijk een eindeloze loop is geworden met de titel: 'Terugkeren'.  Meer over dit videokunstwerk vindt u in de galerie.

Op dit moment werk ik samen met twee kunstenaars aan een gezamenlijk kunstwerk.

 

Ans Volkers

4 juni 2022